DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 04.03.2021 17:23:24 

Vítám Vás na stránce mládeže NFC  Lichnov a Fotbalu FM

Dorost FM U19 / 2010-2011

starší dorost A - FC Baník Ostrava B 2:1 (1:1)  branky FM: Juříček, Musiol p.k.
Sestava FM: Tesarčík - Sládek, Štěrba, Kovalík, Musiol - Šigut (86. Burda), Juříček, Šponiar, Krejčok (46. Javorek) - Murín, O. Chlebek II. (88. P. Macíček). Trenéři: Radomír Hlaváč a Lubomír Macíček.
Utkání proti silnému soupeři mladí valcíři zvládli na výbornou a po zásluze zvítězili. "Potýkáme se z různých důvodů s velkou absencí hráčů, proto jsme si museli vypomoci hráči ročníku 95. Mladík Štěrba dokonce odehrál celé utkání a vedl si v něm velmi dobře. Dnes však musíme pochválit celé mužstvo, které ke kvalitnímu výkonu přidalo bojovnost, nasazení a vítězství jim je za to odměnou," shodli se po utkání oba trenéři. 

DOROST

starší dorost B - SK Hranice 3:3 (3:1) - branky FM: Blažek 3
Sestava FM: Pagáč - Kozel (79. Zajíc), Javorek, Chlebek II, P. Kaňok - Šigut, Juříček, Šponiar, Růžička - Blažek, Murín. Trenér: Martin Rojíček.

 

DOROST

Zbrojovka Brno B - starší dorost A 2:0 (1:0) 
Sestava FM: Tesarčík - Krejčok, I. Preči, D. Javorek, Musiol - Šigut, Šponiar, Malyjurek, Růžička (85. Šalata), Klimpar, Murín (75. Ollender). Trenéři: Radomír Hlaváč a Lubomír Macíček.
Mladým valcířům se vůbec nepovedl vstup do utkání, když hned po úvodním hvizdu rozhodčího nechali domácí hráče lacino vstřelit branku. Chvíli na to mohl vyrovnat Malyjurek, ale jeho dvě střelecké příležitosti ke vstřelení branky poprvé zastavila tyč, podruhé domácí brankář. Úvod druhého poločasu vyšel opět lépe domácím, a po individuální akci brněnského útočníka to bylo 2:0. Mladí valcíři sice měli celý druhý poločas snahu ještě utkání zdramatizovat, ale to se jim nepodařilo. Nejblíže k tomu měl Šigut po akci Musiola, jenže zcela osamocen před prázdnou brankou domácích netrefil míč. Utkání tak skončilo spravedlivou výhrou domácích. "Stále se v utkáních dopouštíme hrubých individuálních chyb, které nás pak stojí lepší výsledek. Tyto chyby však často pramení z toho, že hráče nutíme herní situace řešit konstruktivně, a ne jenom odkopnutím míče. Na druhou stranu, i my jsme schopni soupeře donutit k chybám, ale nedovedeme je efektivně využít. Také jsme v některých situacích oproti soupeři zaostávali v důrazu a agresivitě. V tom se musíme v dalších utkáních zlepšit," krátce zhodnotili utkání oba trenéři.  

DOROST

starší dorost A - RSM Hodonín 3:3 (2:0) - branky FM: Klimpar, Šigut, Růžička
Sestava FM: Murín - Krejčok, Sládek, Javorek, Musiol - Šigut, Juříček, Ostrák, Malyjurek - Klimpar, Růžička. Trenéři: Radomír Hlaváč a Lubomír Macíček.
První mistrovské utkání na domácím hřišti sehráli naši nejstarší dorostenci proti soupeři z jihu Moravy, Hodonínu. Do padesáté minuty to vypadalo na jednoznačnou záležitost, když mladí valcíři vedli už 3:0. Hostům se však podařilo během patnácti minut snížit na jednobrankový rozdíl a deset minut před koncem dokonce vyrovnat. "Do dnešního utkání jsme vstoupili velmi dobře a v poločase vedli o dvě branky. Hráče jsme stále nabádali k aktivní hře, což nám přineslo třetí branku. Poté jsme podlehli uspokojení a to se nám nevyplatilo. I přesto, že jsme ztratili tříbrankový náskok, hráči odvedli dobrý výkon. Dvě branky, které jsme dostali, byly po sporných rozhodnutích rozhodčích, ale na to se samozřejmě nebudeme ani nechceme vymlouvat. Takto rozehraný zápas bychom měli dotáhnout do vítězného konce," řekl po utkání jeden z trenérů Lubomír Macíček. 
Fotografie ze zápasu "A" dorostu najdete na adrese:
http://pheerenike.rajce.idnes.cz/2.4.2011_-_Fotbal_FM_Starsi_Dorost_A_RSM_Hodonin/
 

 

MFK Karviná - starší dorost A 1:2 (0:2) - branky FM: Klimpar, Malyjurek
Sestava FM: Murín - Sládek, Javorek, Roháček, Musiol - Šigut, Juříček, Kovalík, Krejčok - Klimpar (65. Růžička), Malyjurek. Trenéři: Radomír Hlaváč a Lubomír Macíček.
K prvnímu jarnímu mistrovskému utkání zajížděli naši nejstarší dorostenci na horkou půdu do Karviné s touhou odčinit soupeři porážku z podzimu. To se jim po velkém boji povedlo, když si z Karviné odvážejí vítězství. "Dnešní utkání byl spíš boj než fotbal. Soupeř hrál silový fotbal na hranici pravidel. My jsme se s tímto stylem hry těžce vyrovnávali a tři body jsme doslova vydřeli. Je dobře, že jsme do jarní části vstoupili vítězstvím a věříme, že to hráčům posílí sebevědomí do dalších zápasů. Kluky chválíme za nasazení, bojovnost a srdíčko které do utkání dali," krátce zhodnotili utkání oba trenéři. 

 

 Fotografie ze zápasu "A" dorostu najdete na adrese:
http://pheerenike.rajce.idnes.cz/2.4.2011_-_Fotbal_FM_Starsi_Dorost_A_RSM_Hodonin/
 

Dorostenci skončili ve finále MVM třetí

Naše mládežnická základna slaví po roce další úspěch na dorosteneckém poli. Vloni se v celorepublikovém turnaji - Memoriál Vlastislava Marečka dostali mladší dorostenci (ročník 1993 a mladší) až do závěrečného finále, kde pod vedením trenéra Romana Vojvodíka skončili valcíři nakonec na vynikajícím třetím místě.
Letos měl náš klub opět svého účastníka ve finálovém turnaji. Ten se konal v sobotu 12. února na umělé trávě v Teplicích a soupeři starších dorostenců (ročník 1992 a mladší) Frýdku-Místku byli fotbalisté domácích Teplic, 1. FC Slovácka a pražské Sparty. Svěřenci trenéra Radomíra Hlaváče tak postoupili mezi nejlepší republikovou čtveřici. "Za ten postup si kluci zaslouží pochvalu a uznání. Turnaj pro ně bude odměna a možnost porovnat své fotbalové umění a schopnosti s kluky z předních ligových klubů. I když na turnaj odjíždíme přímo ze soustředění z Valašské Bystřice, tak jsme všichni odhodláni ve velké konkurenci dobře reprezentovat naše město a náš fotbalový klub," hlásili přímo ze soustředění trenéři starších dorostenců. 
V pátečním losování se na naše dorostence "usmálo" štěstíčko. V semifinále na ně totiž čekala pražská Sparta. "Právě Sparta byla našim přáním, a to se nám splnilo. Údajně i z jejich strany bylo tajným přáním, utkat se právě s námi," prozradil z teplického pobytu hlavní kouč frýdecko-místeckých mladíků, Radomír Hlaváč.

Výsledky baráže (8. - 9. února 2011)
1) FC Viktoria Plzeň – FK Teplice 1:2 (0:1) - Lukeš – Lukách, Ivasko
2) FK Pardubice - AC Sparta Praha 0:1 (0:0) - Ledecký
3) Fotbal Frýdek-Místek – FC Vysočina Jihlava 3:0 (0:0)
4) 1.FC Slovácko – FK Spartak MAS Sezimovo Ústí 6:3 (0:2)

Finálová čtyřka: FK Teplice, AC Sparta Praha, 1. FC Slovácko, Fotbal Frýdek-Místek

3. ROČNÍK
umělá tráva Anger - Teplice

Propozice:
Hrací doba:         2 x 40 minut + 10 minut přestávka
Počet hráčů:       18
Střídání:             střídat mohou všichni hráči, vystřídaný hráč již nesmí v daném utkání               nastoupit
Vyloučení:          v případě vyloučení možnost výměny a hráč již nesmí v turnaji nastoupit. Závažné  provinění bude řešit DK
Penalty:             Při nerozhodném výsledku se neprodlužuje a následují pokutové kopy (5), až do
                         rozhodnutí. Platí pro všechny zápasy finálového turnaje.
Upozornění:        Každé mužstvo bude mít dvě sady dresů odlišné barvy.
Pro utkání na UMT lze využívat tyto druhy sportovní obuvi: plátěné kopačky, turfy, kopačky
                          s lisovanými kolíky. V jiné obuvi nelze hráče připustit ke hře.       
Kontakt:             ředitel turnaje Vít Raszyk (tel. 777 604 850)

ROZLOSOVÁNÍ
Sobota 12.2. 2011
Začátky utkání:     UMT – 1                                                               UMT - 2
     Fotbal Frýdek-Místek - AC Sparta Praha  3:4                  FK Teplice - 1. FC Slovácko   1:0

Oběd                   11:00 – 12:00 hod

utkání o 3. místo        Fotbal Frýdek-Místek - 1. FC Slovácko   2:2  (na penalty 4:2)
finále                       AC Sparta Praha - FK Teplice               0:1
slavnostní vyhlášení výsledků    17:30 hod

V semifinále Memoriálu Vl. Marečka nastoupili naši nejstarší dorostenci proti fotbalistům pražské Sparty. Mladí valcíři šli do vedení proměněnou penaltou Prečiho. "Poté jsme měli další dvě příležitosti ke skórování, jenže jsme bohužel druhý gól nepřidali," litoval trenér dorostu Radomír Hlaváč. Mladí Sparťané poté dokázali třemi brankami obrátit průběh střetnutí, ale valcíři se nevzdali. Na 2:3 snížil opět z pokutového kopu Malyjurek a remízový stav zařídil Ostrák. Když už to vypadalo, že utkání skončí smírem, vstřelila Sparta rozhodující čtvrtou branku. "Nebyli jsme horším týmem, bohužel jsme inkasovali pouhé tři minuty před koncem zápasu. Kluci nás svým přístupem k zápasu hodně potěšili. Zvlášť, když jsme do Teplic cestovali přímo ze soustředění. Přítomní diváci pak říkali, že náš duel se Spartou byl pohlednější, než druhé semifinále," dodal Hlaváč.
Ve druhém semifinále se střetli domácí se Slováckem. Duel nakonec rozhodla pouze jedna branka, kterou vstřelily Teplice. 
V následném souboji o bronzové medaile pak naši dorostenci s týmem Slovácka uspěli, když v řádné hrací době skončil zápas nerozhodně 2:2, ale při penaltovém rozstřelu měli mladí valcíři pevnější nervy. Zápas se pro nás začal vyvíjet příznivě, když ve 23. minutě překonal soupeřova brankáře Ostrák. Slovácko pak bylo blíže bronzovým medailím, jelikož ve 44. a pak v 63. minutě dali jejich hráči gól. Vyrovnat se podařilo dvě minuty před koncem zápasu Malyjurkovi. O zisku třetí příčky tak musely rozhodnout penalty. Za nás nejprve Ostrák neproměnil, ale pak se postupně nemýlili Chlebek, Preči, Musiol a vítěznou trefu zaznamenal Malyjurek.   
O úspěch frýdecko-místecké mládežnické kopané se postarali: Mário Murín, Petr Tesarčík, Dalibor Javorek, Ilir Preči, David Roháček, David Musiol, Tibor Kovalík, Martin Šigut, Jaroslav Juříček, Dominik Krejčok, Patrik Ostrák, Ondřej Chlebek, Pavel Klimpar, Michal Růžička, Jakub Malyjurek, Vít Hrtoň, Jiří Vodák a Martin Onufer. Trenéři: Radomír Hlaváč, Martin Rojíček, Lubomír Macíček a masér Josef Ostrák.
Nejlepším hráčem finálového dne byl pak vyhlášen Patrik Ostrák. Ten, navíc, společně s Jakubem Malyjurkem figurovali mezi čtyřmi nejlepšími střelci finálového dne (všichni dali po dvou brankách). Vítězem MVM se nakonec stali domácí mladíci, kteří ve finále zdolali Spartu 1:0.

KONEČNÉ POŘADÍ MEMORIÁLU VLASTISLAVA MAREČKA (starší dorost)
1. FK Teplice
2. AC Sparta Praha
3. Fotbal Frýdek-Místek
4. 1. FC Slovácko

 

 

DOROST A:

Memoriál Vlastimila Marečka

starší dorost A - FC Vítkovice 1:2 (0:1) - branka FM: Malyjurek (pk)
Sestava FM: Murín (70. Vodák) - Krejčok (46. Roháček), Preči, Javorek, Musiol (80. Zajíc) - Šigut (70. Růžička), Kovalík, Juříček ( 70.Krejčok), Malyjurek - Růžička ( 46. O.Chlebek II.), Ostrák. Trenéři: Radomír Hlaváč a Lubomír Macíček.
S vidinou postupu do další fáze turnaje Memoriálu Vlastislava Marečka nastoupili naši nejstarší dorostenci k poslednímu duelu ve skupině proti Vítkovicím. V ne příliš vydařeném utkání z jejich strany nakonec zvítězili hosté z Vítkovic. "Dnes jsme si vzhledem k předvedené hře nezasloužili vyhrát. Oproti minulému utkání v Hlučíně jsme měli špatný pohyb bez míče a propadali jsme v obranných činnostech. Ve druhé půli jsme se o poznání zlepšili, ale směrem dopředu jsme soupeře nedokázali ničím překvapit, chyběla nám tvořivost a některé slibné příležitosti jsme nedotáhli ke gólu. I přes porážku jsme však postoupili do finále tohoto turnaje mezi čtyři nejlepší celky v republice, který se hraje tento víkend v Teplicích," řekl po utkání trenér Radomír Hlaváč.

Starší dorostA - Karviná  3:0 (kontumačně)

FC Hlučín - starší dorost A 1:3 (0:1) - branky FM: Malyjurek 2, Kozel
Sestava FM: Tesarčík - Krejčok, Javorek, Kovalík, Musiol - Šigut, O. Chlebek II., Juříček, Malyjurek - Klimpar, Růžička (80. Kozel) Trenéři: Radomír Hlaváč a Lubomír Macíček.
Další utkání turnaje Memoriálu Vlastislava Marečka sehráli naši nejstarší dorostenci v Hlučíně. Dosud neporažené celky ve skupině svedly přímý souboj o prvenství. To si dnes zaslouženě odvážejí z Hlučína mladí valcíři. "Dnes jsme odehráli velice dobré utkání a ke kvalitnímu hernímu výkonu přidali kluci i fotbalové srdíčko, což je pro nás velké pozitivum. Radost nám dělá také to, že prvky, které nacvičujeme na tréninku, se nám daří přenést i do utkání," krátce zhodnotili utkání oba trenéři.

 

starší dorost A - Janovice muži 3:2 (0:1) - branky FM: Růžička 2, O. Chlebek II.
Sestava FM: Murín (46. Tesarčík) - Šebestík (66. Šigut), Javorek, Roháček, Musiol - Šigut (46. Klimpar), Šponiar (46. O. Chlebek II.), Kovalík, Krejčok - Peřina (46. Růžička), Malyjurek. Trenéři: Radomír Hlaváč a Lubomír Macíček.
K dalšímu přípravnému utkání si naši nejstarší dorostenci pozvali mužský tým Janovic, hrající krajský přebor. Vyrovnané utkání nakonec v závěru strhli na svoji stranu mladí valcíři, kdy se v devadesáté minutě krásně trefil O. Chlebek II. "Dnes jsme proti silnému soupeři podali dobrý výkon. Pozitivum bylo, že hráči měli snahu plnit na hřišti to, co jsme si před zápasem řekli, tedy snaha o dobrý pohyb bez míče a kombinační hru," shodli se po utkání oba trenéři

Dorost A:

 SFC Opava - starší dorost A 5:1 (0:1) - branka FM: J. Šponiar
Sestava FM: Tesarčík - Šebestík (46. Kozel), Kovalík, Roháček (46. Javorek), Musiol (70. Šebestík) - Šigut, Chlebek II. (46. Krejčok), Šponiar, Malyjurek - Peřina, Růžička (80. Chlebek II.). Trenéři: Radomír Hlaváč a Lubomír Macíček. 
K prvnímu utkání po novém roce zajižděli naši nejstarší dorostenci k ligistovi do Opavy. Po vyhraném prvním poločase se projevila kvalita soupeře, který ve druhé půli zcela otočil výsledek utkání. "K dnešnímu utkání jsme odjeli bez většiny hráčů ročníku 1992, protože se snažíme do mužstva zapracovat mladší hráče. Musíme říci, že jsme byli první poločas Opavským více než vyrovnaným soupeřem. Ve druhé polovině poslal soupeř do hry sedm nových hráčů, a to se projevilo i na konečném výsledku. Někteří mladí hráči svým výkonem naznačili, že budou příslibem do budoucna, a to je pro nás v tuto chvíli důležitější, než samotný výsledek," shodli se po utkání oba frýdecko-místečtí trenéři.  

 

                                                                                                           Dorost A:

 
 
starší dorost FM A - Baník Ostrava U18 1:3 (1:0) - branka FM: Peřina
Sestava FM: Tesarčík (46. Murín) - Krejčok, Preči, Roháček, Musiol (21. Kozel) - Šigut, O.Chlebek II, Ostrák, Juříček - Peřina, Růžička. Trenéři: Radomír Hlaváč a Lubomír Macíček. 
 
 
 
 
                                                                                                            Dorost A:                            
 
                                               
 
          Memoriál Vlastimila Marečka
 
Fotbal Třinec A - starší dorost A 3:5 (3:1) - branky FM: Peřina 3, Ostrák, Růžička
Sestava FM: Murín (46. Tesarčík) - Kozel, Preči, K. Střalka, Javorek - Šigut, Juříček, Ostrák, Krejčok - Peřina, Růžička. Trenéři: Radomír Hlaváč a Lubomír Macíček.
V prvním utkání základní skupiny Memoriálu Vlastislava Marečka se mladým valcířům podařilo zvítězit. Vítězství se ale vůbec nerodilo lehce. Na zasněžené umělé trávě v Třinci se v prvním poločase dokázali lépe vyrovnat s terénem domácí hráči, a po zásluze vyhráli úvodní pětačtyřicetiminutovku poměrem tři ku jedné. Po změně stran se ale obraz hry úplně změnil. Válcovenští hráči zcela ovládli hru a výsledek otočili. Utkání dvou rozdílných poločasů tedy lépe zvládli mladí valcíři a připisují si tak do tabulky turnaje první tři body. "Dnešní utkání bylo spíše testem morálních vlastností hráčů. S prvním poločasem vůbec nejsme spokojeni, zato za druhý poločas musíme hráče moc pochválit za nasazení a vůli po vítězství," řekl po utkání jeden z trenérů Lubomír Macíček.  
 
 
 
DOROST FM
 
 
starší dorost U18 - FC Baník Ostrava U17 4:4 (3:2) - branky FM: T. Boráň 2, A. Preči, K. Střalka (pk) 
Sestava FM I. poločas: Murín - Kozel (35. Zajíc), A. Preči, K. Střalka, Krejčok - Petr Něměc, Chlebek II., O. Boráň, Kaňok - T. Boráň, Růžička. II. poločas: Murín - Zajíc, A. Preči, K. Střalka, Krejčok (70. Kozel) - Kaňok (70. Petr Němec), O. Boráň, Chlebek II. (70. Růžička), L. Novák - T. Boráň, Koloničný. Trenéři: Radomír Hlaváč a Martin Rojíček.